2016-01-12
15:46:10

Ett nej är ett nej!

En sak har jag tänkt på, hur fan kan det vara så att vissa killar inte fattar att dom borde backa lite ibland om man säger nej en gång? 
Jag har upplevt flera gånger att killar har svårt att acceptera ett nej, oftast i samband med fest har detta framkommit för mig. 
En gång sa jag nej tack, jag vill inte att du ska dansa så jävla nära mig och ta på kropp. Jag sa alltså tydligt nej men killen fattade inte utan skulle upprepade gången försöka ta på min rumpa som det i detta fallet gällde, efter två nej fick jag säga att jag har kille. Inte heller detta hjälpte. Vad är det ni inte fattar? Är inte ett nej ett nej eller?
Jag kan bli så irriterad på sånt. Även fast killen i detta fallet hade druckit eftersom vi var ute på en klubb så borde han fatta, eller är det mitt fel bara för att jag kanske fixat mig och gjort mig lite finare än vanligt? 
En annan gång var ganska nyligen, på nyår. Jag hade börjat snacka och socialisera mig för att lära känna lite nytt folk på hemmafesten vi var på. Då börjar snackar jag med en kille vars lillebror tydligen gått i min parallellklass och han jag snackar med har gått i parallellklass med min storasyster. Då säger han att vi ska ringa och prata med min storasyster men jag säger nej eftersom jag inte ville störa henne och hennes sambo när dom var på semester i London, på nyår?? Han lyssnar inte på mig och jag säger nej minst 5 gånger. Han säger då ännu en gång: kom igen, vi ringer henne. Då får min kille, som hört samtalet rycka in och säga: nu räcker det för fan. Då backar killen av och accepterar att jag inte vill.
Min tanke är då, va fan?? Räcker inte mitt nej för att folk ska fatta eller? Tydligen så ska min kille behöva rycka in för att folk ska fatta att jag inte vill, varför är det så?  Jag tycker det är rent ut sagt förjävligt att man inte kan säga nej som tjej utan att vissa killar ska fatta. Nu generaliserar jag lite här och jag vet att det finns killar som accepterar tjejer för såna har jag stött på även fast dom är sällsynta. 
Detta har jag upplevt mer och mer det senaste halvåret när jag varit ute på krogen och festat men det förekommer i vardagen för vissa också. Jag tycker att killar borde acceptera att man kanske ibland bara vill vara lite social och snacka men att när man säger nej så betyder det NEJ. Hade jag velat hade jag gått med på det första gången du frågade liksom. Jag känner att jag måste kunna säga nej för att folk ska förstå att det är så det är. 
Jag måste kunna fixa mig och kunna bli tagen på ett seriöst sätt!