2013-05-31
22:18:24

New saddle

Nu har Chiquita änligen fått en ny sadel, en som passar henne mycket bättre. Det blev samma modell som hon hade innan och den är riktigt skön den sadeln. Fick provsitta den i typ 100m i skritt. Inte långt men nog för att känna att det var en skön sadel. Kan bara säga herregud vad nedsutten den var, om man jämnför med den nya så var det ganska dålig stoppning i sätet på den gamla. Chiquitas gamla sadel var för vid för henne så blev en storlek mindre nu med sätet 16,5 som vanligt. Passar både mitt och Mias säte perfekt. Skönt eftersom att man känner stöd i den.
Men imorgon rider jag Chiquita i den för första gången och jag får inviga den, wiho! I slutet ville Mia hoppa upp lite i slutet och känna på den med, ett måste nästan ju. Klart att man vill prova den nya sadeln. I alla fall så provade Mette (Mias mamma) även sadeln på Malou, den satt lika bra på Malou som på Chiquita. Snacka om bra när man har två hästar som kan ha sadlarna ihop. Mia har ju en hopp-, en dressyr- och en allroundsadel, och alla tre sadlarna passar båda hästarna. Dock är lilla Romeo ett undantag för såklart så passar dom inte lilla pållen. Men han rids ju inte så ofta så det räcker med en allroundsadel till han ju.
Det blev alltså en Globus Loke, den är lite mer åt dressyrhållet men funkar ändå bra att hoppa i och den är lätt att rida i och riktigt skön.