2014-01-31
12:45:16

Inspiration

Alltså jag kan säga en sak, innan jag började på gymnasiet så hade jag inte så mycket vetskap om hur värden ser ut, då menar jag företag och turismen. Men nu har jag lärt mig en massa nya saker som öppna upp mina ögon och insett en massa saker. Det jag mest syftar på nu är hur turismen ser ut i olika delar av världen men ändå blir jag mest inspirerad och intresserad av mina nya kunskaper om hur entrepenörer är och hur de tänker. Dom är så jäklarns coola och vi har haft flera olika entrepenörer som har föreläst för oss på HT (hotell- och turismprogrammet). Alltså vilket tänk dom har och hur mycket energi och driv dom har, det är coolt och sånt tycker jag är as spännande. Man ser liksom hur deras leenden spricker upp när dom berättar om sin affärsidé och hur dom tänker, dom är så sjukt stolt och det coola och mest inspirerande är att entreprenören har byggt upp allt själv. Fast jag måste säga en sak, får att vara entreprenör så krävs det inte bara tålamod utan det krävs även mod, ledarskap och driv. Dock är dessa sakerna bara en liten del av hur en entreprenör ska vara. 

För er som inte redan vet vad en entreprenör är så är det en egenföretagare. Man brukar säga att vissa entreprenörer har det speciella tänket automatiskt, alltså att dom är menade att vara entreprenörer. Man siktar på målet och ser inte en massa hinder hela tiden. Även om det kommer hinder, vilket det absolut kommer göra flera gånger, så ser man målet och fortsätter inte förens man nått till målet och lyckats. Det är coolt tänk och jag kan faktiskt säga att jag förundras av sådana personer som är entreprenörer för dom är så grymma och kör på sin grej. 

Nä ni, jag är imponerad av er där ute som är entreprenörer, unga som gamla. Det är coolt anyways. Jag måste bara ge en speciell eloge två av de personer som är entreprenörer som faktiskt föreläst för mig och mina klasskamrater och det är Magnus som startade och äger Harry's och sedan är det faktiskt Canita på frukostklubben MIH (där jag varit på uppdrag några gånger nu). Dessa två personerna är riktigt grymma och det är sådant som dom gjort som inspirerar mig. Väldigt energiska båda två och de har verkligen en entreprenörs-hjärna båda två. 

CHEERS FÖR ENTREPRENÖRER!!!
Sikta mot målen